Laat u zien, uw glimlach telt

Preventie staat in onze praktijk centraal. Het gebit is een belangrijk onderdeel van het lichaam met essentiële functies als kauwen en praten. Een regelmatig bezoek aan de tandarts en een goede dagelijkse mondverzorging is noodzakelijk voor een gezond gebit.

Onze behandelingen

Onder cosmetische tandheelkunde vallen veel behandelingen zoals: een beugelbehandeling, het bleken van tanden of het herstellen van beschadigde tanden of kiezen middels het aanbrengen van facings en keramische restauraties zoals inlays, kronen en bruggen. De Witte Brug is in staat om ‘state of the art’ maatwerk te leveren. Mooier is toch vaak fijner.

Een kleine greep uit het aanbod van onze cosmetische tandheelkundige behandelingen:

1. Facings zonder slijpen (lumineers)

Dit zijn schildjes met een dikte van contactlenzen welke verlijmd worden met het eigen tandmateriaal. Door de geringe dikte ontstaat er geen onnodig schade. Kleine standsveranderingen of ernstige verkleuringen kunnen makkelijk worden verholpen middels deze vrijwel pijnloze behandeling. Met het aanbrengen van meerdere lumineers wordt ‘the american smile’ gecreëerd.

2. Facings met slijpen
Bij het aanbrengen van conventionele porseleinen facings wordt vaak tandweefsel verwijderd om ruimte te maken voor de aan te brengen restauraties. Onze praktijk beschikt over een eigen super-gespecialiseerde porselein-technicus. Door middel van een uitgebreide fotoreeks en kleurbepaling in samenspraak met de patiënt wordt de perfecte vorm en kleur voor de facings bepaald en deze worden vervolgens zelf in eigen huis vervaardigd. Deze ‘esthetic line’ kan ook worden aangeboden bij volledige keramische kronen en/of bruggen.

3. Volledig gebitsherstel bij ernstige slijtage

Bij ernstige slijtage van het gehele gebit kan het nodig zijn om de kiezen te verhogen en de tanden te verlengen. Hiermee wordt de beethoogte hersteld. Door ernstige slijtage kan het kauwen gevoelig worden aan de tanden en kauwspieren. Door deze aanpassing kan deze overgevoeligheid worden verholpen en zorgt het voor een jongere en meer dynamisch gezichtsuitdrukking.

4. Cerec-systeem

Met dit systeem is het mogelijk om een porseleinen inlay of kroon rechtstreeks in de mond te vervaardigen. Met een mondscanner wordt een digitale opname gemaakt van de te restaureren tand of kies. De tandarts ontwerpt met behulp van de computer de inlay of kroon. Dit ontwerp wordt vervolgens met een slijpmachine uit een stuk porselein gefreesd. Hierna kan de restauratie worden verlijmd.

5. Bleken van tanden

In onze praktijk wordt gewerkt met het systeem van Bright-Smile. Gedurende een sessie van een uur wordt er gel op de tanden aangebracht en in combinatie met een speciale lamp uitgelicht. Dit licht activeert de gel en dit proces zorgt ervoor dat verkleuringen en/of vervuilingen van het glazuur worden weggenomen. Een stralend wit gebit is het resultaat.

Enkele van onze tandartsen zijn gespecialiseerd in implantologie. Als een tand of een kies verloren gaat, verliest het gebit deels zijn functie. Om die functie zo nauwkeurig mogelijk te herstellen kan een implantaat (kunstwortel) in het bot worden geplaatst, waarop na verloop van tijd een nieuwe tand, kies, brug of prothese bevestigd kan worden.

Een implantaat komt het dichtst in de buurt van het natuurlijke gebit.

Onze praktijk is derhalve voorzien van een operatiekamer uitgerust met moderne apparatuur waardoor onze collega tandartsen uit de regio vaak doorverwijzen of zelf gebruik maken van onze middelen.

We kunnen in nauwe samenspraak met desbetreffende eigen tandarts bepalen wat de beste oplossing is en hierin begeleiden. In de regio Drechtsteden wordt De Witte Brug gezien als alternatief voor het plaatsen van implantaten in het ziekenhuis.

Een gedeeltelijk of volledig kunstgebit kan een oplossing zijn indien door ziekte, slijtage of ouderdom tanden en kiezen al verloren zijn gegaan of vervangen dienen te worden.
Een partiële prothese is een gedeeltelijk kunstgebit, dat bij een patiënt met nog natuurlijke tanden wordt geplaatst om verloren gegane elementen te vervangen. Het kunstmatige gebit steunt deels op de weke delen in de mond en deels op de natuurlijke tanden of implantaten.

Voor meer draagcomfort kan ook geopteerd worden voor een frame-prothese.

Dit is een gedeeltelijk kunstgebit op een metalen basis waardoor de prothese dunner en sterker zijn. Hiervoor zij enkele gezonde kiezen of goed geplaatste implantaten nodig als basis.

Bij een volledige prothese rust het geheel op het mondslijmvlies. Een volledige prothese wordt geplaatst bij een volledig tandeloze patiënt om de kauwfunctie en esthetiek te herstellen.

Voor het beste resultaat
Indien er voor een van bovenstaande behandelmethoden wordt gekozen, zal in samenspraak met de tandtechnieker bij u naar de juiste maten en verhoudingen worden gekeken om een zo natuurgetrouw eindresultaat te bereiken. Fotomateriaal van vroeger kan hierbij helpen om zo goed mogelijk uw eigen situatie na te streven. Het hele productieproces
gebeurt in onze eigen tandtechnisch laboratorium.

Gezond tandvlees en een goede verzorging vormen de basis van een goed gebit. Onze mondhygiënisten en/of preventieassistentes richten zich op preventie en mondverzorging om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

Een tijdig bezoek aan de tandarts is belangrijk voor ieders gebit, ook voor kinderen. Kinderen kunnen daarom vanaf twee jaar mee naar onze praktijk tijdens een controle-afspraak van de ouder of begeleider. Zo raakt uw zoon of dochter vertrouwt met de omgeving en met de medewerkers.

In het pand aan De Biezen is tevens Orthodontiepraktijk Orthocenter Papendrecht gevestigd. Het is een op zichzelf staande organisatie waarmee De Witte Brug een nauwe samenwerking mee heeft. Het gemak van alle specialisaties onder een dak wordt met de aanwezigheid van deze praktijk nog sterker bekrachtigd.

Voor meer informatie met betrekking tot orthodontie mail naar: [email protected] of telefonisch via: 078-6425544.

Wij staan altijd voor u klaar, schrijf u direct in

Schrijf u online in doormiddel van het formulier of bel met onze informatiedesk.